Massage: een weldaad voor lichaam en geest

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken of de huid te kneden. Een massage dient vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen, de bloedsomloop te verbeteren en de spieren helpen te ontspannen. Sportmassage heeft als doel het lichaam beter belastbaar te maken voor lichamelijke inspanningen.

Stress wegnemen

Massage maakt ons bewust hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart. Teveel stress leidt tot een permanente spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie of doorbloeding. En dat leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Massage kan helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans geven zich met de eigen energie te genezen.

Invloed op veel klachten

Massage kan invloed hebben op het zenuwstelsel, circulatie en stofwisseling en wordt ook ingezet tegen migraine, artritis, pijn in de onderrug, benen, nek en schouders, bij ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen en herstel na blessures. Een zachte massage heeft een verzachtende werking op de sensorische zenuwen. Een krachtigere massage versnelt de bloedsomloop en helpt afvalproducten van het lichaam af te drijven. Nochtans is er geen bewijs dat een massage vet of vetweefsel kan verminderen of veranderen.

Zo lang als nodig is

Een massagebehandeling duurt afhankelijk van de vorm en het doel tussen de 15 en 90 minuten. 

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 40718237.

Bestel Massagebon

Geef een massage van mij cadeau!

Massagebon

Mijn Adres

Ben de Graaf
Goudlaan 117
9743 CC Groningen
Mobiel: 06-40718237

Neem contact op
Route

LinkedIn Facebook Twitter

Mijn Bedrijfsvideo

bedrijfsvideo