triggerpoint-banner

Afgeleide pijn

Afgeleide pijn is het belangrijkste symptoom van een triggerpoint. Een triggerpoint kan een hevige pijn veroorzaken, vooral bij een beweging. Hoe klein de spier ook is, een triggerpoint op deze plek kan je ineen laten krimpen van de pijn.

triggerpoints afgeleide pijn

Pijn uit zich in allerlei vormen

Voorbeelden van afgeleide pijn zijn: spanninghoofdpijn, migraine, pijn in de neusbijholten, kaakpijn, oorpijn en keelpijn, of steken in de zij tijdens het hardlopen. Ook pijn in benen, voeten en enkels kunnen afgeleide pijn zijn. Gewrichtspijnen, bijvoorbeeld in de polsen, ellebogen, schouders, knieƫn en heupen, zijn bekende symptomen van triggerpoints en zijn de meest voorkomende uitingen van het myofasciaal pijnsyndroom.

Signalen in de zenuwen raken verstoord

De door de triggerpoints verkorte en verdikte spieren, drukken vaak op zenuwen die er vlak langs lopen. Maar de zenuwen die door een spier heenlopen, zijn nog veel kwetsbaarder. De elektrische signalen die door deze zenuwen lopen, kunnen door de druk hierop behoorlijk verstoord raken. Dit kan leiden tot abnormale symptomen, zoals een doof of branderig gevoel, jeuk en overgevoeligheid in het gebied dat door de zenuw wordt verzorgd.

Verbetering binnen drie tot tien dagen

De symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt, komen voor in voorspelbare patronen. De triggerpoints of pijnknopen zijn eenvoudig te lokaliseren en uit te schakelen met de juiste therapie. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geƫlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.

Wilt u meer weten of een afspraak voor een behandeling maken? Bel Ben de Graaf in Groningen, 06 40718237 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bestel Massagebon

Geef een massage van mij cadeau!

Massagebon

Mijn Adres

Ben de Graaf
Goudlaan 117
9743 CC Groningen
Mobiel: 06-40718237

Neem contact op
Route

LinkedIn Facebook Twitter

Mijn Bedrijfsvideo

bedrijfsvideo